No niin. Nyt on Kuvakonttuurin päiväkirja siirretty blogimuotoon. Tämä ei ole ns. kuvablogi vaan lähinnä sananmukaisesti päiväkirja kuvauksen parissa tapahtuvista asioista. Filmien kehitystä, vedostusta, kuvaamista siellä ja täällä jne. Kuvia testeistä kyllä löytyy ja joskus kännykkäkuviakin. Ne ns. oikeat kuvat löytyvät Kuvakonttuurista.

Tällä hetkellä minulla on Pekalta lainassa Linhof Color, kunpa saisin itseni liikkeelle ja kuvaamaan! Kuvailu ei ole paljon kiinnostanut. Olen nimittäin kyllästynyt kuvaamaan ns. rivikuvaa. Otan kuvia vasta sitten, kun minulla on kunnon visio ja ajatuksia.

24.7. kehitetystä filmistä, josta alempana pari esimerkkiä, tehtiin pimiöllä vedos. Muistaakseni jyrkkyydelle 4 ja hyvä tuli. Ei tarvittu mihinkään lisävalotuksia eikä pelailua monilla eri jyrkkyyksillä. Eli ei Pyro tee pahaa TriX:llekään vaikka äkkiseltään se keltainen paksu pohja näyttää... oudolta. Esimerkkikuvat ovat skanneja negoista.

Panin myös merkille tässä muutama päivä sitten, oikeastaan ensimmäistä kertaa, kuinka surkea minunkin skannerini on. Skannasin 13x18 cm paperivedoksesta kuvatiedoston ja kas kummaa miten paljon informaatiota kuvasta hävisi. Kyseessä oli muotokuva ja naururypyt ja muut ihon pienet yksityiskohdat, jotka vedoksessa näkyvät upeasti, katosivat. Eivätkä ne negasta skannatessakaan tule sen kummemin esille Skannerini ajaa kyllä asiansa sinänsä ja on täyttää hyvin minun tarpeeni. Nettiin kuvat saan hyvin tuolla ja nettikoossa tuskin on väliä sillä näkyvätkö kaikki yksityiskohdat siellä ja täällä. Eivät ne näin pieninä kuitenkaan näy. Niin, skannerini on Epson Perfection 4870 Photo. Tasoskanneri, jossa on maskit kinosta 5x4":aan saakka.