No niin. Pyrotestailut jatkuvat. Tässä muutama kuva aamulla testiksi kuvatulta TriXältä. Pohja jää tosi tummankeltaiseksi ainakin tuolla semi-standilla ja tuloksena on oikeasti loivat negat, mutta eivät ne huonolta kuitenkaan näytä. Skannerissa ainakin käyttäytyvät tosi nätisti.

Kaksi kuvaa, joista ensimmäinen on mitattu varjoista ja toisessa nopeutin aikaa pari pykälää. Muistaakseni ensimmäisessä aika 1/8 s. ja toisessa 1/30 ellei ollut jopa 1/60 s. Sama aukko 5,6 molemmissa. Kumpikaan ei ole negassa puhki eikä tukossa, toinen on vain loivempi kuin toinen. Niin, ja kuvat on otettu luonnonvalossa.

5knet.jpg

7net.jpg

Olen sitä mieltä, että myös TriXlle löytyi hyvä, suuntaa antava kehityssuhde ja -aika. Perustin samalla Exceliin taulukon, johon merkkaan kokeiluni aikoineen, sekoitussuhteineen ja vielä laitan mukaan kommentit negoista ja valmiista kuvista sitten, kun pimiössä olen noista jotain vääntänyt. Vielä kun haen sopivan ajan Ilfordin FP4lle niin siinäpä ne minun lempifilmini sitten ovatkin. Testattu on siis mainittujen HP5 ja TriXän lisäksi Ilford Delta 3200. Nämä kaikki siis semi-standina. Massive Devchart kun ei anna pahemmin aikoja tuolle Pyrocatille.

Jos joku kiinnostuu asiasta, niin Pyrocat HD:ta myy Hopeavedos.