Oltiin tänään pimiöllä siivoilemassa. Hyvin meni ja vallan hauskaakin oli. On siellä kaikkea mahtavaa, kehitteitä ja jos ja sun vaikka mitä papereita kokeiltavaksi. En millään malttaisi odottaa, jotta niihin käsiksi pääsisi. Innostus on ihan suorastaan mahdoton. Silmissä hullun kiilto ja kädet lähes vapisevat :).

Olen myös löytänyt uuden, ehkä lempikehitteeni. Tällä hetkellä sen vaivattomuus puoltaa voimakkaasti asiaa. Kyseessä on Pyrocat HD ja oheistan tähän muutaman kuvan. Nämä kuvat testikuvailin ilman valotuksen mittausta Hasselilla lennosta Kotkassa eilen, kun olin hakemassa miestäni purjehtimasta. Kyseessä Ilford HP5, kehitettynä Pyrocat HD:ssä semi-standina 50 min, 20 astetta.

pyro_arttu1.jpg

pyro_talo.jpg

Aika sävykkäältä se kyllä vaikuttaa... Näistä tuo oikeanpuoleinen niittykuva on otettu aikalailla keskellä yötä. Fiskarsissa parisen viikkoa sitten. Siitä tuo kuvan "pimeys". En aio säätää sitä sen valoisammaksi koska silloin ei ollut enää valoisaa. Taivaan kuuluisi olla pimeämpi mutta pikasäädin vain kuvan, pimiössä tuo hoituu sitten toisin.

Kuten myös väittäisin, että terävältä vaikuttaa. Rakeesta on paha sanoa, koska luupilla katsottuna pimiöllä rae näkyi mutta toisaalta skannatessa se ei pahemmin tullut esiin. Ainakaan niin kuin ennen on tullut. Ja näistä pikkukuvista ei voi sanoa rakeesta juuta eikä jaata. Itse olen kuitenkin vaikututtunut.